Krispsykologi (biämne)
Biämnet ger kunskap om grundläggande teori och praktik inom krispsykologin.
Kulturanalys
Inom ämnet kulturanalys studeras kulturella mönster i vardagen och hur dessa förändras. Du som läser kulturanalys lär dig förstå hur människors beteende, berättande och föreställningsvärldar är kulturellt formade.
Kyrkohistoria
Den kristna trons historia är både lång och mångfacetterad. Kyrkohistoria undersöker hur den kristna tron under olika tider har kommit till uttryck i kyrka och samhälle.
Latin (biämne)
Kunskaper i latin ger dig möjlighet att på originalspråk läsa texter skrivna av människor som levt under antiken eller medeltiden - översättningar är aldrig samma sak som att läsa just de ord som Caesar eller Augustinus själv har skrivit.
Litteraturvetenskap
Litteraturen öppnar dörrar till nya världar, till andra tidsepoker och världsbilder. Litteraturvetenskapen är studiet av lyrik, dramatik, noveller och romaner.
Litterärt skapande (biämne)
En ny biämneshelhet i litterärt skapande Inom ämnet litteraturvetenskap är en ny biämneshelhet i litterärt skapand...
Livsåskådningskunskap (biämne)
Livsåskådningskunskap är en tvärvetenskaplig studiehelhet som innehåller studier i filosofi och religionsvetenskap, samt kursen livsåskådningskunskap som ges vartannat år av ämnet filosofi.
Logopedi
Logopedin är ett vetenskapsområde som inbegriper olika kommunikationsfunktioner såsom röst, tal och språk, men det omfattar också ät- och sväljningsfunktioner. Logopedisk forskning undersöker störningar i dessa funktioner, behandlingen av störningarna och behandlingarnas effekt.
Matematik
Matematik handlar om att förstå numeriskt mätbara samband i vår omvärld.
Matematik, lärarutbildning (biämne)
Biämnesstudierna i matematik syftar mot en vidgad syn på matematiken som vetenskap och som undervisningsämne inom den grundläggande utbildningen.
Medier och kommunikation (biämne)
Grundstudierna i biämnet medier och kommunikation är öppna för alla som studerar vid ÅA och är intresserade av medier, kommunikation, massmedier och journalistik.
Miljö- och marinbiologi
Vi lever i en miljö som ständigt förändras, mycket på grund av människans verksamhet och livsstil.