Miljöpedagogik, lärarutbildning (biämne)
Miljöpedagogik är pedagogik som strävar efter lärande för hållbar utveckling.
Modersmål och litteratur, lärarutbildning (biämne)
Man kan välja att läsa modersmål och litteratur som en 25 studiepoängs biämneshelhet med relevans för F-6.
Museologi (biämne)
Museologi ger en teoretisk grund och praktiska färdigheter för arbete inom museer eller andra jämförbara institutioner som bevarar, tolkar och presenterar kulturarv.
Musikvetenskap
Musik berör dagligen våra liv och en hel del människor arbetar med musik utan att nödvändigtvis själva musicera. Studier i musikvetenskap ger dig bred kunskap om musikens varierande stilar genom tiderna och i olika kulturer.
Nationalekonomi
Nationalekonomin behandlar frågor om ekonomiska företeelser både ur ett nationellt och internationellt makroperspektiv och ur ett marknadsfokuserat mikroperspektiv.
Naturmaterialteknik
Utvecklingen inom träförädlings- och biomaterialbranschen är snabb och det skapas ständigt nya skogsbaserade produkter av trä och andra växtmaterial.
Nordisk etnologi
Våra vanor, rutiner, erfarenheter, föreställningar och livsstilar präglas av kulturmönster. Etnologin studerar dessa och hur de kan ändras i möten med andra människor och påverkas av faktorer som kön, etnicitet, klass och sexualitet.
Nordisk folkloristik
Genom olika expressiva uttrycksformer såsom berättelser, sagor, riter och myter markerar vi vad som är viktigt för oss i tillvaron.
Nordisk historia
Ämnet nordisk historia behandlar tiden, samhällsförändringar, samhällsstrukturer, idéer och värderingar ur ett nordiskt perspektiv.
Nordiska grannspråk (biämne)
Biämnet Nordiska grannspråk är öppet för alla som är inskrivna vid Åbo Akademi.
Offentlig rätt (biämne)
Den offentliga rätten reglerar förhållandet mellan myndigheter och individer samt myndigheters inbördes förhållanden.
Offentligt ledarskap
Du som studerar offentlig förvaltning lär dig om samspelet mellan medborgare, politik och förvaltning på olika nivåer, från kommuner till EU och inom olika sektorer.