I detta projekt erbjuds du möjlighet att ta del av konkreta verktyg för att mångsidigt stärka psykologiskt välbefinnande och resiliens hos både dig själv och dina elever. Fortbildningen är för dig som är intresserad av att målmedvetet bygga upp, utveckla och stärka välbefinnandet i den skola eller i det daghem där du jobbar. Vi erbjuder även en modul riktad till personal inom småbarnspedagogik och förskoleundervisning.
Positiv psykologi inom grundläggande utbildning – Styrka, glädje, medkänsla
Målsättningen med fortbildningen ”Styrka, glädje och medkänsla” är att mångsidigt stärka elevers och skolpersonals välbefinnande och resurser genom aktuell forskning och praktisk tillämpning av metoder inom positiv psykologi i skolvardagen. Fortbildningen ger deltagarna verktyg att skapa en mer välmående verksamhetskultur. Såhär säger en tidigare deltagare om fortbildningen:
Fortbildningen genomförs i form av fyra närstudiedagar innefattande teori, praktik och diskussioner. Mellan närstudiedagarna ges praktiska uppgifter som syftar till att förankra innehållet i den vardagliga verksamheten i skolan. Syftet är både att få in nya metoder i de dagliga rutinerna i skolan och att personalen ska inspireras att skapa egna kreativa tillämpningar av dem. Innehåll: Ett positivt jag Positiva känslor Positiva relationer i skolvärlden Positiva tankar och engagemang Genomförande: Fortbildningen arrangeras som närstudier på två orter (Jakobstad och Helsingfors). Målgrupp: Personal inom den grundläggande utbildningen. Tidpunkt: OBS! På grund av samhälleliga restriktioner orsakade av coronaviruspandemin arrangeras det första tillfället för båda grupperna på distans. Länk för deltagande skickas per e-post till deltagarna före tillfället. Vi informerar deltagarna fortlöpande per e-post om arrangemangen kring vårens andra tillfälle. Jakobstad: 8.2.2022 (på distans) , 19.4.2022 och på hösten 12.9 och 10.10.2022 Helsingfors: 9.2.2022 (på distans) , 20.4.2022 och på hösten 13.9 och 11.10.2022 |
Utbildare:
Åse Fagerlund, FD, PsL i neuropsykologi, psykoterapeut, seniorforskare vid Folkhälsans forskningscentrum |
Avgift:
Fortbildningen finansieras av Utbildningsstyrelsen och är därför avgiftsfri för deltagarna. Observera att Utbildningsstyrelsens fortbildningsfinansiering inte omfattar Åland. Avgifter för resor, kost och logi på egen bekostnad.