Sibelius-museo on Suomen laajin ja monipuolisin musiikkimuseo. Museo sijaitsee Woldemar Baeckmanin piirtämässä tyylikkäässä rakennuksessa, joka on eräs 1960-luvun modernismin omaperäisimmistä luomuksista. Museon noin 2000 soittimesta on esillä kokoelma perinne- ja taidemusiikkisoittimia eri puolilta maailmaa. Sibeliuksen elämäntyölle on luonnollisesti omistettu oma tilansa. Keväisin ja syksyisin museo järjestää keskiviikkokonsertteja, joissa kuullaan kamarimusiikin helmiä. Museon laajassa arkistossa on paitsi Jean Sibelius -kokoelma myös runsaasti muuta musiikkiin liittyvää materiaalia, kuten esimerkiksi nuotteja, valokuvia ja äänitteitä. Sibelius-museo on mielenkiintoinen kohde paitsi asiantuntijoille myös kaikille muille musiikin ystäville.
Aamupäivän ajan klo 11-13 tarjoamme vapaan pääsyn lisäksi 15 minuutin mittaisia pikaopastuksia 50 vuotta nuoresta museorakennuksesta suomeksi ja ruotsiksi. Sibelius-museon nykyinen rakennus otettiin käyttöön vuonna 1968, tänä vuonna uniikkia betonitaloa huomioidaan mm. opastuksilla ja näyttelyssä Sibbe 50.
Sibbe 50
Sibbe 50 kertoo Sibelius-museon nykyisestä museorakennuksesta ja sen suunnittelijasta, Woldemar Baeckmanista, rakennuksen täyttäessä 50 vuotta. Näyttely esittelee arkkitehtuuria, suunnittelua ja tontin historiaa mm. valokuvin, rakennuspiirustuksin ja pienoismallein. Museokävijällä on tänä vuonna myös mahdollisuus nähdä museon atriumpihalle. Näyttelyssä kävijälle annetaan mahdollisuus kertoa mielipiteensä rakennuksesta ja Sibbe 50 kysyykin, onko nykyinen museorakennus kamala laatikko vai ihana betonitalo.
Kantaatti tohtoreille – musiikki akateemisissa juhlatilaisuuksissa
Näyttely esittelee musiikkia, jota suomalaisissa yliopistoissa on käytetty erilaisten juhlatilaisuuksien yhteydessä. Näyttelyssä painottuvat erityisesti ne sävelteokset, jotka Åbo Akademi on tilannut olemassaolonsa 100 vuoden aikana. Yliopistojen juhlatilaisuuksia ovat mm. vihkimisseremoniat ja tohtoripromootiot. Näyttelyssä on esillä Jean Sibeliuksen Maan laulun op. 93 lisäksi myös mm. Bengt Carlsonin, Gottfrid Gräsbeckin ja Ulf Långbackan teoksia.