Kansainvälinen oikeus pääaineena
Saamme lähes päivittäin kuulla uutisia aseellisista konflikteista, terrorismista ja muista ilmiöistä, joiden torjuminen edellyttää valtioiden välistä yhteistyötä. Tällainen valtioiden välinen yhteistyö toteutuu usein kansainvälisten järjestöjen kautta, kun esimerkiksi YK ja EU pyrkivät löytämään ratkaisuja erilaisiin ongelmiin. Kansainvälinen oikeus (”kansainoikeus”) on valtioiden yhteistyötä säätelevä oikeudenala. Kansainvälinen oikeus asettaa rajat sille, miten valtiot saavat kohdella yksilöitä omalla alueellaan. Kansainvälisen oikeuden opinnoissa perehdyt kansainvälisen yhteisön pelisääntöihin ja opit ymmärtämään, millä tavalla kansainväliset toimijat, kuten EU ja YK, vaikuttavat eri yhteiskuntiin.
Kansainvälisen oikeuden alaan kuuluvat esimerkiksi ihmisoikeudet, kansainvälinen ympäristöoikeus ja pakolaisoikeus. Yleisen kansainvälisen oikeuden pakollisten kurssien lisäksi voit sisällyttää opintoihisi kursseja laajasta valinnaisopintojen valikoimasta ja siten erikoistua johonkin kansainvälisen oikeuden monista osa-alueista. Oppiaine toimii tiiviissä yhteistyössä Åbo Akademin ihmisoikeusinstituutin kanssa, ja tarjoamme runsaasti korkeatasoisia ihmisoikeusjuridiikan kursseja. Omien kurssiemme lisäksi voit suorittaa opintoja Turku Law School -yhteistyön puitteissa, jossa yhteistyökumppanina on Turun yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta. Voit myös suorittaa verkko-opintoja tai lähteä ulkomaille vaihto-opiskelijaksi tai harjoitteluun. Kansainvälistä oikeutta voi opiskella myös sivuaineena, ja se sopii erinomaisesti kaikille kansainvälisistä kysymyksistä kiinnostuneille.
Valtiotieteiden kandidaatin tutkinnon suoritettuasi jatkat englanninkielisessä maisteriohjelmassa International Law and Human Rights. Vaikka maisteriohjelma on englanninkielinen, sinulla on oikeus suorittaa osia tutkinnosta ruotsiksi. Voit esimerkiksi laatia pro gradu -tutkielmasi ruotsiksi.