Kirjoita tähän hakemasi!

St Olav Waterway

St Olav Waterway

Aika

1.9.2016–31.3.2020

Koordinaattori/Päätoteuttaja

Åbo Akademi, Centret för livslångt lärande

Hankepartnerit/Osatoteuttajat

  • Paraisten kaupunki
  • Ammattikorkeakoulu Novia
  • Franciscus-yhdistys Kökar
  • Sottungan kunta
  • Pilgrimstid Ruotsi
  • Östhammarin ja Söderhamnin kunnat
  • Rahoittaja

  • Central Baltic –ohjelma
  • Varsinais-Suomen liitto
  • Ahvenanmaan maakuntahallitus
  • Budjetti

    1 514 854 €

    Åbo Akademin osuus budjetista

    297 897 € (20%)

    Logo

     

    Projektin tavoite on luoda uusi Pyhän Olavin pyhiinvaellusreitti Turusta, Turunmaan läntisen saariston ja Manner-Ahvenanmaan läpi Ruotsiin Grisslehamniin, jossa reitti jakautuu merelliseen reittiin ja maitse kulkevaan reittiin, joka on saanut nimen Vikingaleden. Nämä molemmat yhtyvät myöhemmin jo olemassa oleviin Helgonleden- ja Stråsjöleden-reitteihin. Ne molemmat päättyvät Trondheimiin, Norjaan.

    Projektikuvaus:

    Vaellus on kasvava trendi maailmanlaajuisesti, ja esim. Santiago de Compostelaan saapuu vuosittain lähes 300 000 pyhiinvaeltajaa. Pohjolassa on jo kauan ollut Pyhän Olavin reittejä, ei kuitenkaan Suomessa eikä Ahvenanmaalla. Kun uusi reitti Turusta Trondheimiin valmistuu, on se 1200 km pitkä, ja uutta osuutta siitä on 600km.

    Hanketyö alkoi syksyllä 2016 avajaisseminaarilla Saaristokeskuksessa Korpoströmissä. Sen jälkeen on pidetty monia paljon väkeä keränneitä tapaamisia reitin varrella olevien yritysten ja sen varrella asuvien ihmisten kanssa. Tapaamisia on järjestetty kaikilla osallistuvilla alueilla, medialle on tiedotettu, testivaelluksia ja koepurjehduksia on järjestetty. Hanke on luonut kontakteja muihin relevantteihin projekteihin, benchmarkkausta on tehty muiden vastaavanlaisten reittien kanssa Pohjolassa ja Euroopassa. Yhteyksiä turistiorganisaatioihin on luotu. Matkajärjestäjät, elokuvien tekijät, valokuvaajat ja kirjailijat ovat ilmaisseet kiinnostustaan luoda jotain uutta pyhiinvaelluksiin liittyvää. Hanke on tuottanut paljon käyttökelpoista markkinointimateriaalia; filmejä, valokuvia ja podcasteja. Valokuvaaja Stefan Bremer on avustanut projektia 80 valokuvalla kesän 2017 koepurjehdukselta. Myönteinen näkyvyys mediassa on ollut suurta.

    Reitti on piirretty digitalisille kartoille, ja tietoja kirkoista, kappeleista ja historiallisista paikoista on kerätty, ja kaikki se on käännetty suomeksi ja englanniksi. Reitin virallinen nimi on Pyhän Olavin merireitti – S:t Olofs sjöled –St Olav Waterway.

    Reitti merkitään norjalaisella mallisuojatulla merkillä, jonka käyttölupaa valvoo Association for the Route of St. Olav Ways (ACSOW), Trondheimissa. Paljon odotettu sertifiointi reitille saatiin 6.12.2018 ja reitin merkitseminen alkoi heti. Reitti vihitään perjantaina 24. toukokuuta 2019 Turussa, kansainvälisellä seminaarilla, ja lauantaina 25.5. klo 10 alkaa pyhiinvaellus Turun tuomiokirkolta Trondheimiin. Yleisöä toivotetaan tervetulleeksi osallistumaan sopiviin etappeihin: muutamaksi tunniksi, päiviksi tai viikoiksi. Lisätietoa vihkimisestä ja vaelluksen ohjelman löytyy osoitteesta www.stolavwaterway.com

    Åbo Akademin lehdistötiedote 11.12.2018: St Olav Waterway-pilgrimsleden är nu certifierad

    Sivun pääkuva: Stefan Bremer

    Yhteyshenkilö:

    Nina Söderlund
    Nina Söderlund

    Söderlund, Nina

    YTM, projektinjohtaja, koulutussuunnittelija
    Saaristoinstituutin ohjausryhmän puheenjohtaja
    Tehtaankatu 2, 20500 Turku
    +35850 527 8180
    nina.soderlund(a)abo.fi

     

    Projektin kotisivu: www.stolavwaterway.com


    Tillbaka till projektsidan