Skriv här det du söker efter!

Pressmeddelande

Pressmeddelande

Doktorsavhandling om möjligheten för utbildande krigsspel att utveckla slagfältssinne

Patrik Hulterström.
Patrik Hulterström

FK Patrik Hulterströms doktorsavhandling i filosofi framläggs till offentlig granskning vid fakulteten för humaniora, psykologi och teologi vid Åbo Akademi.

Avhandlingen heter From Play to Power: A Philosophical Inquiry into How Educational Wargaming Can Help Cultivate Battlefield Acumen.

Disputationen äger rum lördagen den 7 september 2024, kl. 13 i auditorium Armfelt, Arken, Fabriksgatan 2, Åbo. Disputationen kan även följas via videolänk. Opponent är Dr., Lecturer David Banks, King’s College London, Storbritannien och kustos är professor Martin Gustafsson, Åbo Akademi.

Sammanfattning

Denna avhandling utforskar den konceptuella möjligheten för utbildande krigsspel att utveckla slagfältssinne, där slagfältssinne ses som en avgörande färdighet för att nå militär framgång. Studien identifierar en lucka i krigsspelslitteraturen rörande föreställningen hur krigsspel kan generera lärande med avseende på krigföring. Avhandlingen använder den filosofiska metoden reflektivt ekvilibrium för att utforma ett begreppsligt ramverk för att fylla denna lucka. Detta ramverk visar hur utbildande krigsspel kan tänkas generera lärande, vad de epistemiska framgångarna består av och hur de kan bedömas. Trots krigsspels inneboende begränsningar argumenterar avhandlingen för att utbildande krigsspel kan tjäna som värdefulla verktyg för att utveckla slagfältssinne. Denna forskning bidrar till krigsspelslitteraturen, krigsvetenskapen och filosofin, och erbjuder en mer teoretiskt utvecklad förståelse för pedagogiska krigsspel och dess inverkan på militär förmåga. Studien betonar nödvändigheten av kontinuerlig forskning, empirisk validering av ramverket och utforskning av framväxande teknologier. Den förespråkar också att utvidga tillämpningen av ramverket till olika krigsspel och inlärningsmiljöer. Studien har potential att påverka militära utbildningsprogram och förståelsen av epistemisk framgång i ett bredare sammanhang.

Patrik Hulterström kan vid behov nås per e-post patrik.hulterstrom@fhs.se.

Avhandlingen kan läsas i Åbo Akademis publikationsarkiv Doria.

Klicka här för pressbild på disputanden.

 

Anvisningar för att följa med disputationen på distans:

För att följa med disputationen behövs programvaran Zoom eller webbläsaren Google Chrome. Du behöver inte skapa ett Zoom-konto för att kunna följa med disputationen. Om du installerar appen deltar du genom att klicka på möteslänken varefter du bör tillåta att länken öppnas i Zoom-appen.